Ана Петровић – Скроз добра пекара

Производи по рецепту нутриционисте

Од правилне исхране користи могу бити вишеструке:

  • јачање имунитета,
  • заштита организма од болести,
  • већи проценат мишића,
  • мањи проценат масти,
  • одговарајућа телесна маса,
  • смањен ризик настанка кардиоваскуларних болести,
  • бољи сан и лакше буђење ујутру,
  • психичка стабилност,
  • физичка спремност,
  • боља покретљивост,
  • смањени отоци и болови у зглобовима,
  • плодност,
  • дужи живот и низ других предности.

Управо због свега наведеног, а слушајући жеље наших купаца, одлучили смо се да понуду подигнемо на виши ниво и нашим цењеним купцима омогућимо више здравих, избалансираних оброка.

Од данас ћете у свим објектима Скроз Добре Пекаре моћи да купите неке од производа прављених по рецептури нутриционисте Ане Петровић.

Искуства Аниних клијената су њена најбоља препорука. Највећи успех су задовољни клијенти, који су након постигнутих резултата, трајно усвојили измене у начину исхране и животним навикама. Променили су многе перспективе у сагледавању важности правилне исхране и успели да поврате самопоуздање, осмех и сигурност.

Персонализоване дијете Ане Петровић, директан контакт са пацијентима и интерактиван начин рада довели су до жељеног резултата хиљаде људи.

Верујемо да ћете и ви пронаћи свој нови омиљени оброк и уживати у новим производима ваше пекаре.

ИНТЕГРАЛНИ ПШЕНИЧНИ ХЛЕБ

Integralni hleb po receptu Ane Petrović

Ако направимо прави избор, исхрана човека може обухватити сложене угљене хидрате, који су кориснији за здравље, а избећи просте шећере одговорне за велике осцилације нивоа глукозе у крви. Разлика између интегралног пшеничног и белог брашна, хлеба и пиринча није само у калоријској вредности већ и у нутритивној, док је калоријска вредност врло слична. На пример интегрални пшенични хлеб и бели хлеб на 100 g имају око 250-350 kcal, кувани пиринач бели и интегрални имају око 200 kcal, али им се разликује гликемијски индекс и гликемијско оптерећење. Што је виши гликемијски индекс брже долази до повећања глукозе у крви. Гликемијским оптерећењем меримо количину угљених хидрата у оброку. Када упоредимо ове две врсте хлеба, интегрални пшенични хлеб има гликемијски индекс 35, ГО 13, док бели хлеб има гликемијски индекс 95, а гликемијско оптерећење 40.

Најбитнија разлика код ових производа је у нутритивној вредности. На пример интегрални хлеб има већу хранљиву вредност и обилује витаминима Б групе, витаминима Е и К као и минералима попут магнезијума, калијума, фосфора, цинка, селена. Здравствене користи интегралних намирница су добро варење, редовно пражњење црева, снижавање нивоа лошег холестерола, бољи квалитет коже, косе и ноктију. Правилан одабир намирница, читање декларација са производа и познавање гликемијског индекса је важно, посебно ког инсулинске резистенције, дијабетеса, хипертензије, дислипидемије и других кардиоваскуларних болести.

gtag('config', 'G-KPJM7NPY4F');