Основна идеја и захтев пословања у фирми је да нашем купцу /кориснику осигурамо увек потпуно безбедну храну високог квалитета, која ни на који начин неће угрозити његово здравље и која ће у потпуности испунити његова очекивања. Да би смо то постигли увели смо и одржавамо систем који је заснован на превентивним мерама које смо уградили у наше процесе, а које обухватају:
- Сировине се набављају од поузданих добављача који се придржавају добре произвођачке праксе са највишим стандардима хигијене.
- Пекарски, посластичарски производи, кувана јела и остали производи се производе на основу захтева стандарда IFS 8.
- Материјали и производи који се користе у процесу рада, искључиво се набављају од одобрених испоручилаца. Набављени материјали и производи поседују сертификате о здравственој исправности и усклађени су са спецификацијама а поред тога редовно се проверавају у акредитованим лабораторијама, како би били апсолутно сигурни да ће наши корисници добити потпуно безбедан производ.
- Применом хигијенско-санитарних мера обезбеђујемо адекватне хигијенске услове у магацинима, транспортним средствима, помоћним просторијама и окружењу.
- Производна опрема се одржава у складу са плановима превентивног одржавања, чисти и дезинфикује на начин који обезбеђује потпуне хигијенске услове рада.
- Опрема која се користи за мерења, контролисања и испитивања редовно се проверава (екстерно и интерно).
- Вода која се користи у процесу производње одговара прописима којима се регулише квалитет воде за пић.
- Запослени који су у контакту са прехрамбеним производима подвргавају се периодичним санитарним прегледима, одржавају висок ниво хигијене и обучени су за примену санитарних принципа у промету прехрамбених производа и ефикасно обављање својих задатака.
- Редовном обуком запослених обезбеђује се стварање свести о значају безбедности производа и примени свих мера и правила којима се то постижe.
- Правилним одлагањем и руковањем отпадом обезбеђује се висок ниво хигијенских услова у објектима и окружењу и заштита од штеточинa.
- У обављању својих активности предузеће примењује позитивне законске пропис.
- Редовном комуникацијом са клијентима и корисницима наших производа и услуга, упознајемо их са политиком безбедности производа и сазнајемо њихова очекивања.
- Примена добре произвођачке праксе (GMP), добре хигијенске праксе (GHP) и система анализе ризика и управљања ризиком у критичним контролним тачкама (HACCP систем) представљају основу на којој предузеће гради своју политику пословања.
- Транспорт наших производа се врши адекватним превозним средствима при чему се строго поштује систем IFS 8, о чему сведоче записи који се воде редовно.