Као компанија која константно расте и запошљава све већи број људи, наш сектор људских ресурса свакодневно спроводи интервјуе са новим кандидатима. Да бисмо вам олакшали процес и пружили што више информација, заједно са колегама из сектора ХР-а припремили смо одговоре на 15 најчешћих питања која нам кандидати постављају током разговора за посао.
1. Да ли ми је потребно претходно радно искуство за рад у СкРоЗ доброј ПеКаРи?
Радно искуство није неопходно. Сваки нови члан тима пролази кроз обуку за своју позицију, било да се ради о продавцу, пица мајстору, пекачу или помоћном раднику.
2. Колико траје обука у СкРоЗ доброј ПеКаРи?
Трајање обуке је у зависности од позиције за коју конкуришете, али као пример навешћемо да обука за продавца или пица мајстора траје 8 дана, док обука за позицију пекача траје 12 дана.
3. Да ли је цена сата током обуке иста као и цена сата редовног рада?
Да, сатница током обуке је иста као и сатница након што завршите обуку и постанете редовни члан скроз доброг тима.
4. Да ли постоји могућност за два слободна дана недељно?
Нашим запосленима пружамо могућност да изаберу да ли желе да раде 5 или 6 радних дана у недељи. Уколико се запослени одлучи за 6 радних дана у недељи свакако ће имати већу плату сразмерно броју дана који је одрадио. Са друге стране запослени који је изабрао 5 радних дана, уживаће у више слободних дана, али ће имати мањи број дневница сразмерно броју слободних дана које је имао.
5. Да ли могу да бирам објекат близу места становања?
СкРоЗ добра ПеКаРа има 45 објеката у Београду и настојимо да вас запослимо у објекту који је најближи вашем месту становања или има најбољу повезаност са градским превозом.
6. Да ли ћу бити касније пребачен/на у други објекат без питања?
Политика и приоритет компаније је задовољан запослени, тако да нам је важно да будућим члановима скроз доброг тима објекат буде што ближе месту становања. Уколико је због потребе посла потребан привремени премештај у други објекат бићете консултовани од стране менаџера. Такође, уколико дође до привременог премештаја он може бити једино у оквиру регије којој припадате. Као пример навешћемо да је могућ премештај из једног у други објекат на Карабурми, али неће се догодити да вас преместе из једног краја града у други.
7. Да ли се плата исплаћује из два дела и да ли се исплаћује на рачун?
Запослени су пријављени на пун износ плате, тако да се цела плата у нашој компанији исплаћује на рачун из једног дела сваког месеца истог датума.
8. Који су начини за додатну зараду на редовну плату и које још бенефите имам?
Уколико желите додатно да зарадите наша компанија вам пружа ту могућност кроз разне програме бонуса, а неки од начина за додатну зараду су:
– остварење месечних планова објекта у ком сте запослени (план и екстра план);
– сугестивна продаја;
– препорука за запослење (можете препоручити особу коју познајете да се запосли у нашој компанији и уколико се та особа запосли добијете новчани бонус у износу од 12.000 динара за сваку особу коју препоручите и која се задржи два месеца);
– прековремени рад и рад у трећој смени који је плаћен 30% више;
– напредовање ка вишим позицијама где се плата коснтантно увећава;
– поред бонуса и других наведених бенефита обезбеђујемо и приватно здравствено осигурање за наше запослене.
9. Да ли се запосленом одбија од плате уколико му неки производ изгори приликом печења?
Ако производ није припремљен у складу са стандардима компаније због непажње пекача, компанија сноси све трошкове. Међутим, сваки пекач има одређену толеранцију за грешке. Ако тај лимит буде премашен, запослени иде на додатну обуку како би усавршио своје вештине печења, а након тога се спроводи контрола како би се проверило да ли је обука дала жељене резултате.
10. Шта подразумевате под бенефитом бесплатно приватно здравствено осигурање?
У сарадњи са медицинском установом MediGroup нашим запосленима смо обезбедили један од најбољих пакета услуга у овим установама. Наши запослени ће имати екстра пакет здравља са неограниченим бројем прегледа.
11. Како могу да напредујем у СкРоЗ доброј ПеКаРи?
Иако неки мисле да напредовање у пекари није могуће, ми смо компанија која је живи доказ у супротно. Било да крећете са позиције продавца, пица мајстора или пекача, можете напредовати до позиције регионалног менаџера. Могућности за напредовање у нашој компанији су велике, јер све искључиво зависи од ваших резултата и ангажованости. Када научите све три позиције (продавац, пекач и пица мајстор) отвара вам се следећа могућност да напредујете ка позицији заменика пословође објекта, а затим и у самог пословођу објекта. Након тога на основу резултата које ваш објекат пружа, отвара вам се могућност напредовања ка позицији регионалног менаџера где ћете добити неколико објеката на управљање. Свако напредовање доноси и нову наравно већу плату, а исто тако и нове бонусе на зараду, зато пружамо свима једнаку могућност за напредовање.
12. Колико брзо могу да напредујем?
Брзина напредовања зависи искључиво од ваше ангажованости и ваших резултата. Када прођете пробни рад и потпишете уговор, константно се прате ваши резултати од стране пословође, регионалних и оперативних менаџера који ће препознати ваше добре резултате и пружити вам даљу обуку за позиције ка којима ћете напредовати. Пошто смо највећи ланац пекара у Србији и брзорастућа компанија са 99 објеката у 27 градова Србије, планирамо и даље нова отварања и нове објекте тако да су нам константно потребни нови чланови скроз доброг тима који су мотивисани и спремни да напредују.
13. Да ли ако научим продају, печење и пица блок радим све три позиције у смени?
Када постанете обучени 3П радник (продаја, печење и пица блок) свакако не радите сва три посла у смени, јер то није могуће постићи. Сваког дана ћете бити задужени за једну од те три позиције, а предност тога што сте обучени 3П радник је наравно већа плата, могућност напредовања ка позицијама заменика пословође, пословође објекта и регионалног менаџера.
14. Уколико не прођем обуку за пекача да ли могу да пређем на продају?
Уколико се не снађете током обуке за позицију за коју сте конкурисали, увек имате могућност да пробате на другој позицији. На пример, уколико не прођете обуку као пекач, можете кренути са позиције продавца, па након одређеног времена поново пробати са обуком за печење. Пошто смо компанија са преко хиљаду запослених који чине један скроз добар тим који се константно шири, за кандидате који се не снађу у малопродаји, имамо могућност запослења и у нашем производном погону у Вишњичкој 61а на Карабурми где такође можете конкурисати на разним позицијама.
15. Ако кренем као продавац да ли морам да се касније обучавам за пекача или пица мајстора?
Циљ компаније је да сваком запосленом пружимо једнаку прилику за напредовање и да га мотивишемо да напредује, али уколико запослени изрази жељу да буде само продавац и нема жељу за напредовањем, свакако је могуће задржати се само на тој једној позицији.
Уколико желите да конкуришете и постанете део скроз доброг тима посетите нашу страницу запослење, погледајте које су све позиције отворене и у којим градовима. Једноставно попуните пријаву на страници или пошаљите вашу биографију на мејл posao@skrozdobrapekara.rs са назнаком за позицију за коју конкуришете.