Припремили смо вам скроз добар рецепт за брз и једноставан оброк. Тортиља са пилетином и авокадом је укусан и практичан оброк, можете га брзо спремити када се вратите уморни са посла или припремити за ужину и уживати у укусној пилетини у комбинацији са авокадом и хрскавом тортиљом.
САСТОЈЦИ:
За 2 тортиље
- 200 g пилећег белог меса
- 2 тортиље
- 1 авокадо
- 1 ситно сецкани мали црвени лук
- 1 ситно сецкани зелени чили
- 2 крупнија сецкана парадајза
- 4 кашике крупније сецканог коријандера
- сок од 1 лимете
- 2 чена белог лука (згњечена)
- 150 ml јогурта
- ½ кашичице димљене паприке
- ¼ кашичице млевеног кима
- ¼ кашичице млевеног коријандера
- ¼ кашичице сушеног оригана
НАЧИН ПРИПРЕМЕ:
- Помешајте црвени лук, зелени чили, парадајз, коријандер и сок од 1 лимете. Оставите са стране.
- Помешајте згњечени бели лук са јогуртом. Ставите 2 кашике јогурта од белог лука у средњу чинију, а остатак оставите са стране и додајте ½ кашичице димљене паприке и ¼ кашичице млевеног кима, млевеног коријандера и сушеног оригана. Затим тиме премажите филете од белог меса.
- Пржите пилетину у тигању на средњој температури 5 минута, окрећући једном. У међувремену загрејте 2 тортиље. Додајте пола изгњегеног авокада у средину сваке тортиље. Додајте пилетину, прелијте салсом и јогуртом од белог лука. За крај умотајте и уживајте.
Надамо се да сте уживали у нашем скроз добром рецепту и да ћете га радо припремати у својој кухињи. Не заборавите да је квалитетан оброк основа за здрав живот, а тортиља са пилетином и авокадом је сјајан начин да себи и својим најближима пружите укусан и хранљив оброк. За љубитеље пилетине из наше понуде вам препоручујемо сендвич са похованим белим месом, ако га већ нисте пробали, урадите то!
Пријатно!