Вести

Будите у току са најновијим дешавањима из Скроз добре

Тортиља са пилетином и авокадом

Припремили смо вам скроз добар рецепт за брз и једноставан оброк. Тортиља са пилетином и авокадом је укусан и практичан оброк, можете га брзо спремити када се вратите уморни са посла  или припремити за ужину и уживати у укусној пилетини у комбинацији са авокадом и хрскавом тортиљом.

САСТОЈЦИ:

За 2 тортиље

  • 200 g пилећег белог меса
  • 2 тортиље
  • 1 авокадо
  • 1 ситно сецкани мали црвени лук
  • 1 ситно сецкани зелени чили
  • 2 крупнија сецкана парадајза
  • 4 кашике крупније сецканог коријандера
  • сок од 1 лимете
  • 2 чена белог лука (згњечена)
  • 150 ml  јогурта
  • ½ кашичице димљене паприке
  • ¼ кашичице млевеног кима
  • ¼ кашичице млевеног коријандера
  • ¼ кашичице сушеног оригана

НАЧИН ПРИПРЕМЕ:

  1. Помешајте црвени лук, зелени чили, парадајз, коријандер и сок од 1 лимете. Оставите са стране.
  2. Помешајте згњечени бели лук са јогуртом. Ставите 2 кашике јогурта од белог лука у средњу чинију, а остатак оставите са стране и додајте ½ кашичице димљене паприке и ¼ кашичице млевеног кима, млевеног коријандера и сушеног оригана. Затим тиме премажите филете од белог меса.
  3. Пржите пилетину у тигању на средњој температури 5 минута, окрећући једном. У међувремену загрејте 2 тортиље. Додајте пола изгњегеног авокада у средину сваке тортиље. Додајте пилетину, прелијте салсом и јогуртом од белог лука. За крај умотајте и уживајте.

Надамо се да сте уживали у нашем скроз добром рецепту и да ћете га радо припремати у својој кухињи. Не заборавите да је квалитетан оброк основа за здрав живот, а тортиља са пилетином и авокадом је сјајан начин да себи и својим најближима пружите укусан и хранљив оброк. За љубитеље пилетине из наше понуде вам препоручујемо сендвич са похованим белим месом, ако га већ нисте пробали, урадите то!

Пријатно!

gtag('config', 'G-KPJM7NPY4F');