Ако волите цезар салату сигурно ће вам се свидети и овај мало другачији рецепт. Комбинација пасте и цезар салате је прави избор у свако доба дана да вас засити, такође цезар паста салата је идеална за ове вреле дане.
САСТОЈЦИ:
- со
- тестенина по жељи
- 1 кашика маслиновог уља
- 200 g пилећег белог меса
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица италијанског зачина
- 2 чаше сецкане зелене салате
- 1 чаша зрелог чери парадајза (сеченог на пола)
- ½ чаше крутона
- ½ чаше наренданог пармезана
- 1 кашика насецканог свежег першуна
- млевени црни бибер
За дресинг:
- око 4 пуне кашике мајонеза
- сок од половине лимуна
- 1 кашика сенфа
- кашичица белог лука у праху (по укусу)
- мало маслиновог уља
- со
- кашика ренданог пармезана
НАЧИН ПРИПРЕМЕ:
- Ставити тестенину да се кува у врелу посољену воду по упутствима на паковању.
- У већем тигању на средњој температуре загрејте уље. Зачините пилетину са обе стране са белим луком у праху, италијанским зачином и посолите. Пржите док не добије златну боју око 8 минута са обе стране. Одложите месо на дасци за сечење и оставити да одстоји 10 мин. Сећи на комадиће.
- Додајте салату, парадајз, крутоне, пармезан и пилетину у чинију са пастом и измешајте.
- У мањој чинији измешајте цезар дресинг и першун док се лепо не сједини, зачинити по жељи(со и бибер). Прелијте дресинг преко пасте и измешајте.
Цезар паста салата је оброк који ће се свидети свим члановима породице! Надамо се да сте уживали у овој хрскавој и кремастој салати. Уколико нисте у могућности да спремите оброк увек можете поручити наша скроз добра готова јела преко апликације.
Пријатно!