Вести

Будите у току са најновијим дешавањима из Скроз добре

Фокача хлеб

Фокача хлеб је италијански хлеб који вреди пробати, па смо вам припремили скроз добар рецепт. Обогатите вашу трпезу са овим италијанским хлебом и сваки оброк ће вам бити специјалан. Другачији је због своје текстуре сличне пици и преко се украшава разним поврћем и зачинским биљем.

САСТОЈЦИ:

  • 1 паковање сувoг квасцa
  • 1 и 1⁄4 шоље млаке воде (одвојено)
  • 1 кашика меда
  • 3 шоље (375 грама) вишенаменског брашна
  • ¼ шоље плус 3 кашике маслиновог уља (одвојено)
  • ¾ кашичице крупне соли
  • 1 кашичица морске соли (опционо)

НАЧИН ПРИПРЕМЕ:

  1. У великој посуди растворите квасац у ½ шоље топле воде и меда, оставити да одстоји 5 минута. Додајте брашно, ¼ шоље уља, со и преостале ¾  шоље воде, мешајте док не постане глатко (тесто ће бити „мокро“ и лепљиво). Очистите странице посуде, поклопите и оставите на топлом месту док се тесто не удвостручи, око 45 минута.
  2. Загрејте рерну на 220°C. Подмажите плех од око 30 cm једном кашиком уља. Нежно пребаците тесто директно у плех. Науљеним рукама раширите тесто. Ако се тесто врати, сачекајте 10 минута и поново развуците. Прстима направите удубљења у тесту. Прелијте са преостале 2 кашике уља, оставите да се диже док се не удвостручи, од 30 до 40 минута.
  3. По жељи поспите морском сољу и додајте чери парадајз или неко зачинско биље. Пеците док не добије златно смеђу боју, од 20 до 25 минута. Исеците на квадрате, служити топло.

Уколико немате времена да спремате фокача хлеб можете посетити вама најближу Скроз добру пекару и изабрати неки од наших хлебова без Е бројева и вештачких боја. Нудимо широк избор од домаћег, хроно, црног хлеба па до чиа и ражаног хлеба и још много других.

Пријатно!

Tags:
gtag('config', 'G-KPJM7NPY4F');