Комбинација сочног соса од боровница, хрскавог кекса и кремастог фила заједно чине савршену и освежавајућу посластицу у чаши. Чиз кејк боровница у чаши је прави избор у сваком тренутку да вас заслади и освежи вам дан. Зато кренимо заједно у брзу и лаку припрему ове посластице уз наш скроз једноставан рецепт!
САСТОЈЦИ:
- 500 g боровница
- 2 кашике шећера
- 250 g крем сира
- 200 ml слатке павлаке
- 1⁄4 кашике ванилиног екстракта (или ванилин шећер)
- око 200 g млевеног кекса по жељи
НАЧИН ПРИПРЕМЕ:
- Ставите три четвртине боровница и половину шећера у мали лонац. Покријте и кувајте на лаганој ватри око 5 минута док боровнице не омекшају.
- Умешајте преостале боровнице и оставите да се охлади. Умутите слатку павлаку да не буде превише чврста, затим умутите крем сир, преостали шећер и екстракт ваниле. Настави док се добро не сједини и не омекша.
- Направите слојевити изглед попуњавањем 4 чаше са кашиком млевеног кекса, затим кашика мешавине крем сира и за крај кашика соса од боровница. Поновите слојеве још једном, а затим ставите напуњене чаше у фрижидер на сат времена да се стегне.
- Послужите охлађено право из фрижидера.
Надамо се да вам се свидео рецепт за чиз кејк боровница у чаши и да ће вам овај десерт још више засладити ваш оброк и учинити га јединственим. За све вас који уживате у оваквом склопу укуса из наше понуде вам издвајамо наш скроз добар чиз кејк.
Пријатно!