Вести

Будите у току са најновијим дешавањима из Скроз добре

Халапењо кукурузне пројице

Халапењо кукурузне пројице су савршени мали залогаји за окупљање са пријатељима или породицом. Овај једноставан, али скроз добар рецепт ће вам пружити савршен баланс између благе љутине халапења и богатог укуса кукуруза. Без обзира јесте ли љубитељ љуткастих залогаја или тражите нешто ново за своју трпезу, ове пројице ће вас освојити већ са првим залогајем.

САСТОЈЦИ:

  • 1⁄2 шоље вишенаменског брашна
  • 1⁄2 шоље кукурузног брашна
  • 4 и по кашичице смеђег шећера
  • 1⁄2 кашичице прашка за пециво
  • 1⁄4  кашичице соли
  • 1⁄4  кашичице соде бикарбоне
  • прстохват бибера
  • 1 веће јаје (собне температуре)
  • 1⁄2 шоље павлаке
  • 1⁄4  шоље млека
  • 1 кашика уља
  • 1 конзерва целих зрнa кукуруза (оцеђено)
  • 1⁄2 или 1 халапењо паприка (очистити од семенки и ситно исецкати)

Путер са медом:

  • 1⁄4  шоље путера (омекшалог)
  • 2 кашике меда

НАЧИН ПРИПРЕМЕ:

  1. Загрејте рерну на 210°C. У чинији помешајте: брашно, кукурузно брашно, смеђи шећер, прашак за пециво, со, соду бикарбону и прстохват бибера. У другој посуди помешајте јаје, павлаку, млеко и уље. Додајте у суве састојке. Умешајте кукуруз и насецкану халапењо паприку.
  2. Премажите калупе за пројице уљем, напуните две трећине тестом.
  3. Проверите да ли је печено тако што ћете убости чачкалицом и ако буде чиста када је извадите, значи да је готово, око 14-16 минута. У мањој посуди помешајте састојке за путер од меда и послужите уз топле пројице

Без обзира јесте ли послужили халапењо кукурузне пројице као предјело или као додатак главном јелу, уверени смо да су освојиле ваша срца. За вас који немате времена да спремите ове укусне пројице, свратите до ваше најближе Скроз добре пекаре и можете купити наше хроно пројице или било које вама омиљено слано пециво.

Пријатно!

gtag('config', 'G-KPJM7NPY4F');