Вести

Будите у току са најновијим дешавањима из Скроз добре

Хлепчићи Пандебоно

Упловите са нама у свет колумбијске кухиње и испробајте рецепт за ове хлепчиће Пандебоно што у преводу значи „добар хлеб“. Ови хлепчићи су богати сирним укусом и једноставни за припрему, из тог разлога не пропустите ову прилику за овакав несвакидашњи рецепт!

САСТОЈЦИ:

  • уље у спреју
  • 500 g фете
  • 375 g рикоте
  • 195 g кукурузног брашна
  • 170 g вишенаменског брашна
  • 3 кашичице прашка за пециво

НАЧИН ПРИПРЕМЕ:

  1. Загрејте рерну на 200°C/180°C. Обложите велики плех папиром за печење, па попрскајте уљем.
  2. Рукама помешајте сиреве са брашном и прашком за пециво у већој чинији док се добро не сједине и формира се глатко тесто.
  3. Цепните комад теста (отприлике 2 кашике) и обликујте у глатку лоптицу, а затим ставите лоптице на припремљени плех за печење на размаку од 2 cm, да дозволите да нарасту. Попрскајте хлепчиће уљем у спреју.
  4. Пеците 25 минута или док не добију златну боју. Оставите да одморе на тацни 10 минута да се мало охладе. Најбоље за послуживање док су топли!

НАПОМЕНА: Хлепчићи који су вам остали могу да се чувају у херметички затвореној посуди до 2 дана. Загрејте појединачне хлепчиће у микроталасној око 20 секунди за мекану текстуру.

Традиционално јело из Колумбије нека краси и вашу трпезу, уживајте у овом оригиналном укусу са вашом породицом! Надамо се да вам се свидео рецепт и  да ће вам ови хлепчићи употпунити оброк.

За све вас који волите топао и хрскав хлеб, свратите у Скроз добру пекару по ваш омиљени! Погледајте понуду наших хлебова без Е бројева и вештачких боја овде!

Пријатно!

gtag('config', 'G-KPJM7NPY4F');