Вести

Будите у току са најновијим дешавањима из Скроз добре

Крофнице

Крофнице су свачија омиљена посластица, још ако их је бака правила нико не може да им одоли. Пробајте наш рецепт за крофнице и уживајте у малим сласним залогајчићима.

САСТОЈЦИ:

За око 40 крофница

  • 2 јаја
  • 300 g киселе павлаке
  • 400 g брашна
  • лимунова корица (ако желите)
  • 2 кашике шећера
  • 75 g шећера у праху за посипање
  • 1⁄2 кашичице соде бикарбоне
  • 40 g путера (исеченог на коцкице и мало омекшалог)
  • уље (за пржење)

НАЧИН ПРИПРЕМЕ:

  1. Умутите јаја и киселу павлаку и оставите са стране. У чинији средње величине сипајте брашно, нарендану лимунову корицу (ако желите), 2 кашике шећера, бикарбону и прстохват соли. Промешајте да се сједине састојци, а затим додајте путер и промешајте. Додајте мешавину од павлаке и формирајте тесто помоћу спатуле.
  2. Пребаците тесто на побрашњену површину. Месите док не добијете тесто без грудвица брашна. Побрашните врх теста, а затим га лагано тапкајте док не буде дебљине око 2,5 cm. Формирајте крофне помоћу округлог резача од 3,5 cm (или чаше тог пречника), поновите поступак са остатком теста од резова док не искористите тесто.
  3. Припремите посуду у којој ћете пржити крофнице. Загрејте уље на лаганој ватри. Сипајте 75 g шећера у плићу чинију и оставите са стране.
  4. Пажљиво спустите крофне у врело уље и пржите од 3 до 4 минута док не добију златну боју, нежно их померајте како би биле равномерне боје. Пребаците их на папир да се оцеде,  док су још вруће убаците их у чинију са шећером у праху.

Ево и неколико идеја за умаке да још више засладите ваше крофнице:

  • Умак од бобичастог воћа

Изблендирајте ваше омиљене смрзнуте бобице, затим пребаците смесу у лончић и додајте шећер. Пустите да се редуцира до жељене густине, по жељи можете да га процедите како би се уклониле ситне семенке. Оставите да се охлади.

  • Чоко умак

Отопите тамну чоколаду, путер од кикирикија и две кашике путера заједно на пари (пазећи да посуда не додирује воду) или то урадите у микроталасној.

Надамо се да сте уживали у припреми нашег скроз доброг рецепта за крофнице. Уколико немате времена за припрему, свратите до вама најближе Скроз добре пекаре и пробајте наше нове Шушу крофне које долазе у три укуса ванила, јагода и чоко нугат. Пробајте наше нове Шушу крофне и засладите ваш дан!

Пријатно!

gtag('config', 'G-KPJM7NPY4F');