Вести

Будите у току са најновијим дешавањима из Скроз добре

Поклањамо 30 торти поводом Спрске 7530. Нове године!

Срећна вам Српска Нова 7530. година! Поводом 7530. Нове године поклањамо вам 30 торти! Да, Нова година, добро сте прочитали, није закаснела првоаприлска шала.

У питању је Нова година по српском календару који је увео Свети Сава и који је био званични календар свих српских држава и Спрске православне цркве све до 1881. године. Када сунце у подне 2. априла 2021. године пређе преко Пећке патријаршије почиње ново Лето 7530. Тада се укрсте северна и јужна енергија Сунца и најави долазак Српске Нове године. Према календару Светог Саве година је имала два годишња доба. Лето, које је трајало 7 месеци почевши од априла, док је зима трајала 5 месеци. 1881. године скривено од српског народа, потписана је „Тајна конвенција“ између Аустријског цартсва и Србије. Тада се Србија обавезала да ће увести јулијански календар као званични календар Србије и Српске православне цркве.

СкРоз добра ПеКаРа желећи да сакрије од заборава овај битан датум и податак, организује једну малу наградну игру у којој ће поделити 30 торти најкреативнијим пратиоцима на друштвеним мрежама који испуне наведене услове:

  1. Запратите нашу страницу ако већ нисте и лајкујте објаву.
  2. Напишите у коментару како бисте и где провели Нову годину у априлу (у нормалним условима без вируса)?
  3. Тагујте особу са којом ће те појести СкРоЗ добру ТоРтУ. 😊

Наградна игра се организује на нашој Инстаграм и Фејсбук страници и траје до суботе 03.04.2021. године до 12h. Победнике ћемо прогласити у понедељак 05.04.2021.

30 најкреативнијих и најзанимљивијих коментара бира комисија СкРоЗ добре ПеКаРе, где ћемо одговорити на победничке коментаре и замолити вас да се јавите у инбокс ради договарања око преузимања торте у вама најближем објекту СкРоЗ добре ПеКаРе. Бирамо укупно 30 креативних коментара (рачунају се заједно коментари са Инстаграма и Фејсбука).

Замислите само прославу Нове године у априлу, током пролећа када је Србија најлепша и када све цвета и напишите нам како бисте је прославили. Очекујемо ваше коментаре на друштвеним мрежама.

gtag('config', 'G-KPJM7NPY4F');